Tuesday, 17 October 2017

Lindungi Jantung Anda Dengan LIVEXTRA YANG.






HUBUNGI NOORA 013-2191301 UNTUK MAKLUMAT LANJUT


PENYAKIT JANTUNG – Di manakah kedudukan anda?

Salah satu kebimbangan utama bagi peredaran darah yang lemah adalah penyakit jantung atau kardiovaskular (CVD).

Apa yang membimbangkan ialah ramai orang muda di bawah umur 40 tahun semakin berisiko mendapat serangan jantung disebabkan oleh amalan pemakanan yang tidak baik dan gaya hidup yang tidak sihat.



daripada pesakit serangan jantung berusia antara 40-60 tahun Rakyat Malaysia mengalami serangan jantung pada usia yang lebih muda berbanding rakyat di Amerika Syarikat, Eropah, Australia, Kanada, Thailand dan China Individu semuda 20-an telah didiagnosis dengan penyakit jantung.

Pengaliran dan Peredaran Darah: Elemen ketiga untuk kesihatan jantung.

Pengaliran darah yang sihat membantu mengurangkan darah beku yang merbahaya dan penting untuk sistem kardiovaskular yang sihat. Sistem kardiovaskular yang sihat akan melancarkan pengaliran darah di dalam pembuluh darah.



Penyelesaian Pengaliran Darah

LIVEXTRA YANG merupakan formulasi holistik oleh Pemenang Anugerah Nobel berdasarkan penemuan ke atas Nitrik Oksida (NO) dan rumusan terbaharu iaitu Ekstrak Tomato Akueus (TAE) dan nutrisi tersendiri untuk memperbaiki pengaliran darah. Rumusan bagi LIVEXTRA YANG telah memenangi anugerah dan dipatenkan untuk membantu mengekalkan peredaran darah yang sihat bagi menyokong kesihatan menyeluruh dan kesihatan kardio-serebrovaskular.

Nitrik Oksida (NO) telah menunjukkan:
  • Memastikan ruang arteri lebih luas;
  • Melambatkan pembentukan plak pada dinding arteri;
  • Membantu mencairkan plak sedia ada pada dinding saluran darah; dan
  • Memastikan darah mengalir lancar.
Walaupun NO dihasilkan secara semula jadi di dalam badan kita, namun penghasilannya akan menurun selari dengan peningkatan usia. NO juga sering dirosakkan oleh radikal bebas.

Mujurlah, NO boleh dihasilkan melalui L-Arginine, di mana kadang-kadang dipanggil sebagai ‘peluru ajaib’ bagi sistem kardiovaskular kerana kehebatannya yang luar biasa dalam merawat masalah kardiovaskular.

L-Arginine bergred farmaseutikal juga berfungsi secara sinergistik dengan Vitamin B Kompleks, Vitamin E dan Beta Karotena sebagai rawatan holistik dalam menggalakkan kesihatan kardiovaskular yang baik.

Penemuan TAE



Penemuan revolusi baru, Tomato Aqueous Extract (TAE) adalah ekstrak semula jadi yang terbukti memainkan peranan utama dalam pencegahan dan mempunyai kesan pengagregatan anti-platelet.

97% daripada subjek yang menggunakannya telah melaporkan bahawa TAE adalah selamat untuk diguna tanpa kesan sampingan kerana ia diperbuat daripada tomato masak segar yang mengandungi kira-kira 3% sebatian tomato bioaktif yang paling bernilai.

Kepekatan sebatian bioaktif seperti Nucleosides, Polyphenole dan Flavonoides dalam TAE adalah sangat tinggi sehingga satu hidangan (kira-kira 150mg) telah terbukti secara saintifik mempunyai kira-kira jumlah yang sama seperti 3 mangkuk sup tomato tanpa kalori.

Pihak Berkuasa Keselamatan Makanan Eropah juga telah mengakui bahawa TAE membantu mengekalkan agregasi platelet biasa, yang menyumbang kepada pengaliran darah yang sihat.



Selepas mengamalkan pengambilan Livextra Yang sel darah menjadi lebih sihat dan pengaliran darah menjadi lebih lancar. Biasanya pesakit jantung akan berasa lebih sihat selepas mengamalkan sekotak atau 2 kotak livextra bergantung kepada tahap penyakit yang dialami.


HUBUNGI NOORA 013-2191301 UNTUK MAKLUMAT LANJUT



Sunday, 17 September 2017

Nikmati Udara Segar, Dingin, Bersih Dan Nyaman Seperti Di Peranginan Dengan Penapis Udara STORM Coway.





Perkenalkan STORM, penapis udara dari Coway yang terkini di pasaran. Saya memang sangat tertarik hati dengan rupa bentuk STORM yang begitu menawan ini. 

Kenapa kita perlu tapis udara kita ? Sebab ada banyak habuk, debu, bulu halus, virus, kuman, bakteria yang berterbangan di udara yang kita tidak nampak dengan mata kasar. Habuk dan debu serta bakteria ini menghalang sistem pernafasan kita menyebabkan kita selalu rasa sesak nafas dan mudah letih dan sentiasa tidak ada mood. 😌😪




Ingat tak iklan ni yang selalu kita lihat  di TV sejak kebelakangan ini. Inilah iklan Penapis Udara Coway yang terbaru iaitu STORM. Pelakun Korea popular Gong Yoo kelihatan  begitu seronok ketika berehat di rumah  dengan adanya penapis udara  STORM di kediaman beliau.

Gong Yoo amat mementingkan kualiti udara  dalam rumahnya. Beliau menggunakan STORM untuk memastikan udara dirumahnya yang sering dipenuhi bulu-bulu kucing peliharaannya, dapat disedut dan ditapis dengan sempurna dan bersih berkekalan supaya beliau berasa segar,selesa setiap kali pulang berehat di rumah. 

" Saya percaya bahawa air dan udara adalah unsur yang amat penting dalam kehidupan harian kita." ujar Gong Yoo.






Tentu anda semua nak tahu apa kelebihan yang ada pada penapis udara STORM ni.STORM membuatkan kita rasa udara disekitar rumah kita terasa begitu nyaman, dingin dan segar seolah-olah kita berada di kawasan peranginan dan pergunungan.

STORM berupaya menapis segala kekotoran di ruang udara seperti debu, habuk, asap rokok, bau hapak, virus dan bakteria dengan begitu cepat hanya beberapa saat sahaja.

Mereka yang mengidap penyakit asma sangat sesuai menggunakan penapis udara STORM kerana mesin penapis ini berupaya merawat penyakit asma, masalah paru-paru dan jerebu. Begitu juga yang alergik dengan bulu kucing atau permaidani.

Hubungi Noora 013-2191301 untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut  😉😊.

Mesin STORM dijual dengan harga RM3,000 atau boleh dibeli secara ansuran dengan bayaran sewa RM95 sebulan.

Semua servis dan alat ganti adalah percuma selama 5 tahun sekiranya kita membuat pembelian sewaan selama 5 tahun.


Setiap 2 bulan sekali technician CODY akan datang secara berjadual ke rumah anda untuk membuat servis terhadap penapis udara ini secara percuma.Pastikan mereka membuat temujanji terlebih dahulu.


STORM turut dilengkapi dengan kipas angin yang mempunyai 3 kelajuan. Jadi udara bersih dari penapis udara ini dapat beredar dengan mudah dan cepat.








Dapatkan Penapis Air Coway Dengan Bajet Serendah RM70 Sebulan.


Penapis Air memang ada banyak di pasaran sekarang ni tetapi kalau nak cari yang betul-betul bagus dan dapat menghasilkan air tulen yang 99.9 peratus bersih tu nak kenalah  study features atau ciri-ciri penapis air tersebut. Servis penapis air tersebut juga sangat penting kerana lagi kerap penapis diservis lagi  bagus sebab kualiti air lagi bersih dan menghasilkan ketulenan air seperti yang diharapkan.

Coway adalah satu jenama penapis air dari Korea yang sangat popular. Penapis air yang digunakan sangat halus iaitu 0.0001 mikron dapat menghasilkan air tulen 99.9 peratus bersih.Servis adalah dalam 2 bulan sekali.Penukaran Alat ganti dan penapis secara percuma. Wow best kan!!

Coway juga mempunyai Pengesahan Halal dari pihak Jakim meliputi seluruh bahan yang digunakan untuk menghasilkan satu unit penapis air iaitu dari bahan yang paling kecil hingga ke bahan yang paling besar.

CARA BAYARAN

1. Bayaran penuh boleh dibuat secara tunai atau kredit kad.
2. Atau bayaran juga boleh dibuat secara ansuran selama 1 tahun atau 2 tahun menggunakan Kad Kredit tanpa faedah (0% interest).
3.Bayaran secara ansuran selama 5 tahun atau disebut SEWA.Selepas tamat 5 tahun mesin penapis air menjadi hak milik kita sepenuhnya.
4. Kita juga  dapat menukar ke produk Coway yang terkini  selepas 3 tahun sekiranya kita mahu.

KELEBIHAN JIKA MEMBELI SECARA TUNAI

1. PERCUMA Penghantaran
2. PERCUMA Pemasangan
3. PERCUMA Servis Sanitasi setiap 2 bulan sekali sepanjang 2 tahun
4. PERCUMA Tukarganti Penapis berjadual sepanjang 2 tahun
5. PERCUMA Jaminan Penuh sepanjang 2 tahun
6. PERCUMA Alat Gantian Tulen sepanjang 2 tahun
7. PERCUMA Pemasangan Semula

KELEBIHAN JIKA MEMBELI SECARA ANSURAN/SEWA

1. PERCUMA Penghantaran
2. PERCUMA Pemasangan
3. PERCUMA Servis setiap 2 bulan sekali sepanjang 5 tahun
4. PERCUMA Tukarganti Penapis berjadual sepanjang 5 tahun
5. PERCUMA Jaminan Penuh sepanjang 5 tahun
6. PERCUMA Alat Gantian Tulen sepanjang 5 tahun
7. PERCUMA Pemasangan Semula

Hubungi Noora 013-2191301 untuk maklumat lanjut.😉😃


Terdapat beberapa Pilihan Penapis Air Coway yang sangat popular di pasaran:

1. PENAPIS AIR FERRY.

FERRY ni penapis air R.O yang paling ekonomi dan mampu milik dengan harga tunai RM 2,400 seunit. Kita juga boleh membeli mesin penapis ini secara bayaran ansuran sebanyak  RM 70.00 selama 5 tahun.

Jom kita tengok rupa  si FERRY ni. Cantikkan, ukuran dia kecil je 192mm lebar dan ketinggian 434mm ia senang diletak dimana-mana sudut ruang dapur kita. Kapasiti Tangki : Air Suhu Bilik 3.5L  sesuai untuk keluarga kecil.

Dan yang paling best  FERRY ni tak memerlukan bekalan elektrik untuk berfungsi. Kita cuma sambung pada paip, putarkan tombol pada penapis air dan bekalan air bersih akan diperolehi pada bila-bila masa.






2. PENAPIS AIR NEO.



Penapis air NEO ni nampak sungguh elegant kan. NEO bukan mesin RO tetapi menggunakan penapis Nano Trap dan menghasilkan air bermineral.  Ia menyediakan air suhu bilik, panas dan sejuk. Sesuai untuk keluarga besar 5 hingga 8 orang yang meminati air tulen bermineral. Dapat menapis air dengan pantas.

NEO sekarang ada offer ye. NEO dijual dengan harga RM3,550 seunit dan ansuran/sewaan pula 
RM 95 sebulan.





Coway Neo

Harga Tunai: RM3,550

Ansuran/Sewaan: RM115/bulan

Ciri-Ciri 

Kaedah Penapisan: 

Coway Nanotrap™ Filtration 

Kapasiti Tank: 

2.5L (Air Suhu Bilik), 

2.3L (Air Suhu Sejuk) dan 1.0L (Air Suhu Panas) 

Kapasiti Penapisan: 

62.5 L/Jam






3. PENAPIS AIR PETIT.

Penapis Air PETIT ni sangat slim rupa bentuknya dan menjimatkan ruang dapur. Sesuai dengan namanya PETIT sesuai untuk keluarga kecil iaitu 3-5 orang. Iaitu berfungsi secara ONE TOUCH BUTTON menyebabkan ia digemari ramai kerana penggunaan yang mudah.

Menyediakan 3 suhu air tapis iaitu suhu bilik, suhu panas dan suhu sejuk.

PETIT adalah mesin R.O yang pernah memenangi anugerah dari segi reka bentuknya yang elegant iaitu anugerah Japan Good Design dan Reddot Design.







Coway Petit

Harga Tunai: RM3,700

Ansuran/Sewaan: RM120/bulan

Ciri-Ciri 

Kaedah Penapisan: 

Reverse Osmosis 

Kapasiti Tank: 

3.0L (Air Suhu Bilik), 

2.3L (Air Suhu Sejuk) dan 1.2L (Air Suhu Panas) 

Kapasiti Penapisan: 

62.5 L/Jam 






4. PENAPIS AIR VILLAEM.


VILLAEM ni penapis air coway yang paling popular dan paling cantik.Ianya sesuai untuk isi rumah seramai 5 hingga 12 orang sebab kapasiti tangki yang lebih besar dari PETIT iaitu 11.3 liter.

VILLAEM adalah model Coway yang terbaru di pasaran oleh itu ia digemari ramai kerana memiliki ciri-ciri istimewa di mana tahap suhu sejuk atau panas boleh diselaraskan mengikut kemahuan pengguna.

VILLAEM juga dilengkapi built-in sensor bertindak secara otomatik menutup pemanas dan penyejuk air apabila air berkurangan.

Menyediakan 4 pilihan  air tapisan iaitu suhu bilik, suam, panas dan sejuk.

Mempunyai fungsi kawalan suhu. Kita boleh melaras suhu dari 45c hingga 97c.

Mempunyai indicator air LED yang akan memberitahu kita tahap tekanan air.Jika tahap tekanan air rendah VILLAEM akan mematikan pemanas/penyejuk untuk tujuan keselamatan.

Mempunyai Sensor Mod Malam dimana pemanas dan penyejuk akan dimatikan pada sebelah malam untuk menjimatkan letrik.

Mempunyai Sistem Kekunci Kanak-kanak.




Coway Villaem

Harga Tunai: RM3,800

Ansuran/Sewaan: RM 125/bulan

Ciri-Ciri

Kaedah Penapisan:

Reverse Osmosis

Kapasiti Tank: 

6.4L (Air Suhu Bilik), 

3.7L (Air Suhu Sejuk) dan 1.2L (Air Suhu Panas)

Kapasiti Penapisan:7.9 L/Jam







5. PENAPIS AIR INCEPTION 

INCEPTION ni mesin penapis air 2 dalam 1. Ianya bukan mesin RO tetapi menghasilkan air bermineral dan beralkali serta berion. INCEPTION menggunakan sistem penapisan NF membrane dan ionised sistem oleh itu ia menghasilkan Air Mineral Tulen dan Air Alkali dan BER ION, memang sesuai bagi mereka yang mengemari makanan daging, suka minuman kopi, teh atau mengandungi kafein di mana air alkali berupaya mengembalikan kadar ph badan supaya normal kembali. Kadar pH air boleh diselaraskan mengikut kemahuan pengguna iaitu dari pH 8.5,9.0 
dan 9.5 pH.

INCEPTION juga menyediakan air suhu bilik, panas dan sejuk . INCEPTION sangat popular kerana rupa bentuk mesin ini sangat menarik dan dalam bentuk dwi-fungsi.Air alkaline sangat bagus untuk memasak nasi kerana nasi tersebut akan lambat basi dan lebih tahan lama.














Coway Inception

Harga Tunai: RM7,500

Ansuran/Sewaan: RM195/bulan

Ciri-Ciri

Kaedah Penapisan:

NF Membrane

Kapasiti Tank: 

2.0L (Air Suhu Bilik), 

2.2L (Air Suhu Sejuk) dan 1.2L (Air Suhu Panas)

Kapasiti Penapisan:

6.3 L/Jam

Hybrid Water Purifier (Drinking Water + Alkaline Water)



6. PENAPIS AIR CORE.

CORE sesuai digunakan di rumah yang mempunyai keluasan yang agak besar, ruang pejabat atau kilang dimana penggunanya sangat ramai.Ianya dalam bentuk berdiri dengan kapasiti tangki yang sangat besar iaitu 21 Liter. Menyediakan air tapisan dengan  3 suhu iaitu suhu bilik, sejuk dan panas. Ia juga mempunyai satu butang pelaras suhu yang cukup mudah digunakan.

Juga mempunyai fungsi sistem Braille bagi pengguna OKU.










Coway Core

Harga Tunai: RM4,600

Ansuran/Sewaan: RM140/bulan

Ciri-Ciri

Kaedah Penapisan:

Reverse Osmosis

Kapasiti Tank: 

11.5L (Air Suhu Bilik), 

6.0L (Air Suhu Sejuk) dan 3.6L (Air Suhu Panas)

Kapasiti Penapisan:

7.9 L/Jam







Hubungi Noora 013-2191301 untuk maklumat lanjut.😉😃




Friday, 11 August 2017

RICH BERRIES SEBAGAI ALTERNATIF MELAWAN KANSER.





The Story of Dr. David Servan-Schreiber:




At age 31, Dr. Servan-Schreiber was an ambitious physician and neuroscience researcher who reveled in discovery and glittering science projects. He was a founding member of the U.S. branch of Doctors Without Borders and a rising star in neuropsychiatry. When a volunteer for a brain scan experiment failed to show up, he slid into the scanner himself and discovered a tumor in his brain. Further tests revealed that he had brain cancer.

After conventional treatment, he asked his oncologist what he should change so that the cancer would not come back. His answer was perfectly stereotypical: "Go back to your usual way of life. It won't make much difference." So he continued living his life as he had before, eating a diet high in sugar and red meat, exercising little, and abandoning an earlier interest in meditation.




The cancer returned a few years later and he endured a second surgery, chemotherapy and radiotherapy. Dr. Servan-Schreiber then decided to use his medical and scientific training to explore and investigate how he could help his body to better prevent cancer. His discoveries led to the best selling book:Anticancer - A New Way of Life.

"Being a physician and scientist is no protection from getting cancer. But it allowed me to dig deeply into the medical and scientific literature in search of ways to live longer than the few years I was expected to survive."

"I spent months researching the healing powers of food before I fully grasped my own natural cancer-fighting potential. I met with a variety of researchers, scoured medical databases, and combed scientific publications. I traveled all over the world and consulted experts from nearly every continent."

"The first thing I learned is that we all carry cancer cells in us, even if only a few. But we also have natural defenses that usually prevent these cells from becoming an aggressive disease. These defenses include our immune system; the bodily functions that control inflammation; and foods that reduce the growth of blood vessels needed by tumors."



Itu dia perkongsian hebat dari seorang pakar kesihatan yang mengingatkan kita betapa pentingnya kita menukar gaya hidup kepada amalan pemakanan yang lebih sihat demi untuk mengelak dan melawan penyakit  kanser. 

Sejak kecil kita sering diingatkan oleh guru kita disekolah....."Makanlah lebih banyak sayuran dan buah-buahan" . Tapi mungkin kerana sukar untuk mendapatkan bekalan buahan dan juga sifat buah-buahan itu sendiri yang cepat rosak menyebabkan  kita malas untuk membelinya.

Sekarang di pasaran terdapat suatu produk yang sangat tinggi nilai anti oksida iaitu RICH BERRIES. Mudah dimakan dan senang untuk disimpan...tidak ada bahan pengawet atau bahan merbahaya.Berbentuk serbuk yang berupa pati buah berries dari perahan pertama.

RICH BERRIES merupakan produk asas pelengkap pemakanan ‘Super Food dan Super Fruits’ yang membantu memberikan kesihatan optimum yang diperlukan oleh tubuh. Ia diformulasikan dengan ekstrak gabungan buah Berri yang diperoleh dari seluruh dunia iaitu Wild Bilberry, Cranberry, Raspberry, Elderberry, Acai Berry, Maqui Berry, Strawberry, Blueberry, Wolfberry di mana setiap buah Berri ini mengandungi anthocyanin yang dapat membekalkan anti-oksida pada tubuh.

Manakala terdapat 3 bahan asas lain iaitu Pomegranate (Delima), Apple Stem Cell dan Astaxanthin yang diperolehi daripada hidupan marin seperti udang dan ikan Salmon. Sumber semulajadi ini sangat kaya dengan vitamin dan kandungan anti-oksida yang sangat tinggi yang mana diperlukan oleh sel dan tisu di dalam tubuh manusia.

Klik SINI untuk mengetahui lebih lanjut kandungan RICH BERRIES.

Inilah dia RICH BERRIES tu...sekiranya berminat untuk mencuba RICH BERRIES ni sila hubungi Noora 013-2191301.




RICH BERRIES TERDIRI DARI PELBAGAI BUAH BERRIES TERBAIK DUNIA, BUAH DELIMA, ASTAXANTIN DAN APPLE STEM CELL.














 PERKONGSIAN TESTIMONI RICH BERRIES





























Hubungi  Noora untuk maklumat lanjut 013-2191 301. 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute